luni, 27 septembrie 2010

Camera de zi: materiale transparente

Muselina, voalurile si plasa induc o stare de bine, indulcind lumina puternica a zilei, putand fi folosite si pentru a mari in mod creativ aspectul ferestrei. Orasenii ar prefera poate sa foloseasca aceste materiale pentru a-si proteja intimitatea sau pentru a ascunde un exterior nu deosebit de estetic. Aceste materiale transparente trebuie alese impreuna cu perdelele principale sau cu draperiile, desi - cel putin vara - ele ar putea fi suficiente pentru a infrumuseta o fereastra.

Decorararea materialelor
Se pot cumpara nenumarate materiale transparente si voaluri - si nu numai in raioanele pentru perdele. Materialele pentru rochii au o paleta imensa de tonuri de organza si organdi, iar piata asiatica ofera matasuri si sariuri frumoase in mii de culori, precum si muselina in tonuri de crem si alb. Materialele transparente arata cel mai bine cand nu sunt foarte impodobite pentru ca atunci dau impresia de budoar. Dar pot fi puse drapate sau aranjate, si se pot gasi nenumarate moduri de tivire. Iata un simplu tiv cu aspect de nasturi pentru o decorare interesanta a ferestrei.

Decoratiunile aplicate pot transforma chiar si cele mai simple perdele. Tematica marina a fost realizata pur si simplu lipind scoici din loc in loc. Snururile duse prin ochiuri si legate de un suport de bambus reprezinta un finisaj incantator, fara cusaturi. Daca strangeti dvs. insiva scoicile, faceti un mic orificiu prin fiecare pentru a trage ata. Le puteti cumpara si gata gaurite.

Motivele decorative aplicate, precum aceste flori din panglica, arata bine pe materialul transparent pentru ca sunt puse in evidenta de lumina soarelui prin perdea.

Festoanele transparente, fara cusaturi, sunt usor de realizat. Cumparati o panza lunga cat de doua ori inaltimea ferestrei si de doua ori latimea ei, apoi rotiti-o larg in jurul barei perdelei. Materialul e prins de bara in spatele festonului.

Textura si model
Perdelele din panza naturala pot fi facute sa para mai interesante scotand cateva fire pentru a forma dungi si patrate. Este mai usor de scos firele din materialele cu fire rare si din fibra tare, dar inainte de a face acest lucru pe toata lungimea perdelei, incercati pe o bucata de proba, pentru a fi sigur ca reusiti si pentru a vedea cum v-a arata rezultatul final. Odata scoase toate firele, au fost adaugati niste nasturi sidefii, pentru a reflecta lumina si pentru a accentua modelul. Capatul are franjuri obtinute tot prin scoaterea firelor, iar sus se termina cu un rand de nasturi.

Stilul cel mai simplu
Daca trebuie sa va protejati intimitatea, iar plasa nu este tocmai stilul dvs, puneti cadre din material transparent la ferestre. Sunt usor de prins, pe cele mai simple suporturi si cu cele mai simple clame. Se pun repede, si la fel de usor se dau jos cad trebuie spalate. Deoarece afara e mai multa lumina in timpul zilei, aceste paravane transparente impiedica trecatorii sa vada inauntru, si nu impiedica patrunderea luminii decat in foarte mica masura. Seara, cand aprindeti lumina, se intampla contrariul, asa ca va trebui sa trageti peste fereastra draperii sau un paravan pentru a va proteja intimitatea.


































Un comentariu:

  1. Please remove my copyrighted photo of the Barcelona skyline glimpsed through a curtain. You do not have permission to use it.

    RăspundețiȘtergere