sâmbătă, 25 septembrie 2010

Decorarea ferestrelor

Modul in care sunt decorate ferestrele contribuie extrem de mult la intregul stil al camerei. Perdelele, draperiile, baldachinele si alte finisaje minutioase sunt considerate in general clasice, iar cu cat mai pline si mai omate, cu atat sunt mai traditionale. In zilele noastre, acestea se atarna, de obicei, de un suport de plastic, cu sina, care este de regula ascuns de cornise. Suportul din lemn aduce un aer de tara; perdelele sunt prinse fie in clame, fie cu snururi sau inele. In general, stilul modern de decorare a ferestrelor este mai simplu. Se foloseste mai putin material si, tot mai des, se pun aplicatii simple prinse de suporturi cu clame metalice. Sunt eliminate in mare parte, cusaturile, dar efectul de ansamblu este mai elegant si simplu.

Draperii si falduri
Acest ornament a devenit foarte la moda in Anglia, in perioada Regentei de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, si inca mai are o frumusete clasica, conferind eleganta ferestrelor inalte.

Adaugati o cornisa simpla
Perdelele simple de culoare crem, si o cornisa asortata cu marginea in valuri dau un aspect clasic, elegant. Materialul crem-pal da senzatia de lumina, deci, chiar cand sunt trase, perdelele nu creaza un contrast puternic cu peretii albi. O cornisa este un accesoriu minunat in situatiile in care ferestrele sunt destul de joase, deoarece le confera inaltime fara a bloca lumina naturala. Cornisele pot fi folosite, de asemenea, pentru a echilibra diferentele de inaltime in camerele unde ferestrele sunt la diferite niveluri.

Aplicatii rustice
O perdea de culoarea lemnului legata la capat da un aspect rustic incantator acestei ferestre, care seamana cu cea a unei casute taranesti. Senzatia este accentuata de folosirea materialelor rustice - panza in culori naturale si imprimeul cadrilat, vesel.

Detaliile cadrilate dau o nota contemporana. La marginea perdelei au fost aplicate flori unduitoare, care dau senzatia ca se intind in sus pe perdea, asortandu-se cu marginea de sus. O bara mai lunga da senatia unei ferestre mai largi si, de asemenea, ajuta aici la pastrarea proportiilor generale in incapere.

Stil fara varsta
In ambientul unei camere in stil clasic, acest frumos suport metalic cu finisaje in forma de toiag ciobanesc duce un plus de eleganta ferestrei. Perdelele sunt prinse cu cleme care aluneca pe suport. Acest accesoriu discret se potriveste tuturor tipurilor de ferestre deoarece nu eclipseaza perdeaua sau cadrul. Totusi, in cazul ferestrelor mici, trebuie folosite accesorii simple, care maresc. Aceste perdele sunt lungi, elegante, deci pot fi completate cu niste margini de efect, care sunt acest colturi in unghi drept si partea de sus care imita un baldachin.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu