joi, 23 septembrie 2010

Detalii importante pentru o camera de zi

Detalii conteaza
Fie ca vreti sa adaugati finisaje noi pentru a mari camera de zi si pentru a o face mai interesanta, fie ca vreti doar sa dati viata unui obiect uzat, e momentul sa fiti atent la detalii. O noua tehnica de pictura, un pic de poleiala sau o margine vopsita, toate acestea pot da personalitate incaperii. Nu neglijati pregatirile. Suprafata care urmeaza sa fie reconditionata trebuie sa fie dreapta, uscata si in stare buna, pentru ca, in caz contrar, orice ati picta sau  aplica se va scoroji in scurta vreme si va avea un aspect zdrentuit.


Motive clasice
Mobila pictata poate reveni la viata daca i se adauga niste detalii clasice, curbate. Incepeti prin a picta un model curb, cu frunze, ca un chenar, pe langa marginea unui sertar sau in jos, pe picioarele unei masute. Pictati frunzulitele in verde pal si lasati-le sa se usuce. Apoi, cu o pensula fina de calitate, evidentiati vinisoarele in verde mai intens. Dupa ce se usuca, adaugati alb si galben pentru a evidentia desenul, cu aceeasi pensula de buna calitate. Dupa ce s-a uscat bine tot desenul, aplicati pe suprafata un strat de lac acrilic pentru a o proteja de lovituri si zgarieturi.


Usa granulata
Textura densa de granulare pieptanata se obtine din amestecul de glet cu o emulsie albastru-azuriu (latex) in proportie 25% glet, 75% vopsea. Aplicati acest amestec pe usa, pe portiuni mici. Inainte de a se usca, luati un pieptene cu dinti rari pentru a trasa liniile in lungul fibrei. Odata uscata bine vopseaua, aplicati un strat subtire de pasta.
Lasati sa se usuce peste noapte si slefuiti apoi pentru a crea un efect surprinzator. La sfarsit aplicati doua straturi de lac, de protectie, lasand sa se usuce intre aplicatii.


Blazoane ornamentale
Majoritatea blazoanelor moderne sunt destul de simple, facute din plastic alb, alama, otel inoxidabil, sticla sau perspex transparent. Iata un mod inteligent pentru a face mai interesanta o bucata de sticla simpla de la o usa. Are avantajul ca modelul poate fi schimbat foarte usor si repede, ori de cate ori vreti sa redecorati camera.


1. Taiati un dreptunghi de carton, putin mai mare decat cadrul. Fixati cartonul pe o bucata de lemn folosind banda transparenta. Pulverizati apoi vopsea aurie in mai multe straturi. Dupa ce vopseaua s-a uscat complet, dezlipiti-o de suportul de lemn. Asezati cadrul in mijlocul patratului autiu si desenati-i conturul cu creionul.


2. Aranjati diferite motive sau imagini pe panoul auriu, apoi fixati-le cum doriti, folosind aracet diluat intr-o cantitate egala de apa.


3. Cu ajutorul unui cutter, decupati cartonul auriu dupa conturul trasat anterior. Adaugati mai multe straturi de lac satinat acrilic, pe baza de apa. Inainte de a aplica un strat, asteptati ca stratul anterior sa se usuce complet.


4. Puneti panoul decorat peste cadrul de la usa si fixati-l in suruburi.


O friza originala
Pentru a obtine o friza arhitecturala, faceti o copie dupa desene specifice, cu permisiune de copyright. Ajustati-le la marimea potrivita. Ajustati-le la marimea potrivita. Decupati-le, lipiti-le pe un tapet mare si lacuiti-le inainte de a te fixa.


Poleirea crinului
Florile de crin poleite aduc o nota neobisnuit de decorativa aplicate pe un perete. Incercati asta in alcovuri, fie alaturi de un semineu, fie pe peretele opus ferestrelor, pentru a reflecta lumina.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu