marți, 21 septembrie 2010

Camera de zi: Culori calde

Culori calde

O camera decorata in tonuri calde aduce buna dispozitie si stimuleaza creierul, inspirand conversatii de calitate si conferind o atmosfera aparte. In tarile tropicale ca Mexicul, Indonezia sau India, lumina naturala stralucitoare pune in valoare amestecurile fabuloase de tonuri calde cum ar fi ciclamentul cu portocaliu, pe cand tarile mai reci sunt preferate stacojiul cald si orice nuanta de galben. Tonurile de pamant de maro si sepia emana de asemenea o caldura placuta, care este binevenita in tarile cu clima mai rece.

Stele si dungi

Nuanta de terracota da o senzatie de primitor, dar, daca o folosim pentru a zugravi o intreaga camera, poate parea prea puternica. Efectul poate fi estompat aplicand dungi, alternand nuanta ei cu cea de sidefiu. Pentru un aspect si mai luminos, pe aceste dungi se pot imprima stelute. Ideea se poate aplica in toata incaperea, sau puteti vopsi in dungi doar peretele din fata ferestrei, pentru a reflecta lumina, ceilalti pereti, in nunate inchise de terracota, dand un efect de caldura si umbra.

Spectrul cald

Acest interior somptuos combina toate culorile calde ale curcubeului. Nuantele de rosu, portocaliu si galben sunt combinate cu indrazneala, ca in O mie si una de nopti. Cu cat acestea sunt mai indraznet combinate, cu atat efectul e mai mare.
Toate sunt tonuri profunde si puternice, care impreuna dau o senzatie confortabila de caldura, daca nu sunt intrerupte tonurile pale, al caror impact vizual ar fi prea puternic. Tapiseriile vechi cu fir aurit de pe sofa, oglinda poleita si masa de lemn dau o usoara nota de relaxare, iar tablia verde induce o senzatie de racoare.

Tonuri de pamant

Imitand tonurile naturale de afara, culorile de pamant pot fi amestecate si combinate cu incredere.
Pentru ca sunt una cu natura, schemele de pamant sunt de multe ori frumoase. Aici, caldura lemnului netratat se combina cu nuantele de maro si cele nisipii, creand o paleta coloristica naturala, blanda, cu care va puteti acomoda usor.

Amestecuri indraznete

Pentru a crea o schema cu adevarat exotica si calda, incercati sa amestecati culorile sclipitoare ale mirodeniilor Orientului. Aici, tonurile blande de curcuma, scortisoara si nucsoara au fost combinate cu succes pentru a conferi un aspect interesant, ce aminteste de nordul Africii. In paleta coloristica a acestor nuante sunt o multime de alte tonuri care ar merge bine impreuna.

Combinatii extroverte

Sapte panze de sari galbene, rosii si portocalii au constituit sursa de inspiratie pentru aceasta
schema incendiara. Prinse sus, devin niste perdele minunate, iar lumina pe care o difuzeaza pare ca amesteca toate aceste culori. Pernutele roz si rosii adauga nuante vii, ce se integreaza in decorul creat de o combinatie fierbinte ca aceasta.

Caldura eleganta

Tonul moale de roz poate constitui un punct bun de plecare pentru a crea o schema pe culori calde. Aici este combinat cu o perdea intr-o nuanta intensa de indigo si cu un scaun elegant de bronz.







































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu