luni, 22 august 2011

Camera copilului, Idei pentru decorarea camerei copiilor

Amenajarea camerei copilului nu este un lucru simplu.
Decorarea camerei copilului reprezinta, deseori, o adevarata provocare pentru majoritatea dintre noi.
Din prima zi a copilului, camera nu necesita o foarte mare incarcare atat in detalii cat si in mobilier, spatiul trebuie sa fie usor de intretinut si bine organizat.
Sa incercam sa decoram camera numai cu necesarul: patul, dulapuri pentru haine si jucarii, o masuta pentru schimbat scutecele si altele.
Deciziile grele incep cu alegerea culorilor care ar trebui sa fie alese in combinatie cu raporturile de lumina si nu in ultimul rand in functie de alegerea mobilierului potrivit pentru copii.

Alegerea culorii ideale, tineti cont de ce le place copiilor si nu optati pentru culoarea dvs. preferata, dormitorul copiilor trebuie sa reflecte propria lor personalitate si nu pe cea a parintilor lor. Mai important este sa va ganditi la jocul de culori si de nuante deoarece au o influenta directa asupra starii de spirit si a sentimentului de siguranta al copilului. Este indicat sa nu folositi culori tipatoare in camera celor mici. Cele mai potrivite sunt nuantele pastelate, iar daca doriti sa combinati mai multe culori, acestea ar fi bine sa fie culori complementare.

Proiectarea luminilor in amenajarea camerei copiilor sa fie aleasa in functie de varsta si de necesitate. Foarte practic in camera copiilor este iluminatul reglabil. Acesta poate transmite o stare de calm, de liniste. Foarte importante sunt si corpurile secundare de iluminat. Astfel, o veioza pe noptiera sau una specaiala pentru birou fiind esentiale.

Tematica pieselor de mobilier este de asemenea foarte complexa. Un copil nu are nevoie de un mobilier sensibil, delicat, ci de unul robust si stabil. Ca acestea sa fie cu stil si moderne au grija parintii. Acestia trebuie sa aiba in vedera ca mobila sa nu aiba colturi ascutite, deoarece in mod contrar sanatatea si siguranta celor mici va fi serios pusa in pericol.

Jucariile - accesoriile esentiale din camera copiilor

Jucariile se gasesc de mai multe feluri si diverse materiale. O alternativa pentru inlocuirea celor comune din plastic sunt jucariile din lemn. Acestea sunt desigur mai stabile, calitatea este mult mai mare si nu contin tot felul de chimicale.

Pe langa toate acestea, copilasii invata sa isi tina singuri echilibrul si sa faca primii pasi in mergatoare, care de acum se gasesc si din lemn. Cu alte cuvinte jucariile si obiectele din lemn sunt cu adevarat speciale, originale si reprezinta cadouri ideale pentru micuti.

Deoarece traverseaza stadii diferite ale existentei, nevoile copilului dvs se schimba cu rapiditate, astfel ca va trebui ca mobilierul sau alte accesorii sa fie si ele schimbate intr-un timp relativ scurt. Este recomandat sa alegeti mobilier multifunctional: de exemplu, achizitionati un patut care se poate extinde, devenind un pat mai incapator; cumpatati o masa modulara pe care sa o puteti transforma ulterior in dulap de depozitare a hainelor; alegeti scaune cu forme permisive, patrate, astfel incat atunci cand le intoarceti pe alta latura sa le puteti folosi ca masute de colorat sau ca masute de ceai.

Cresterea si dezvoltarea copilului depinde de ingrijirea pe care o primeste din partea parintilor sai, de hrana pe care o primeste (alimente si ... dragoste), de atentia cu care sunt urmate tratamentele profilactice prescrise de medicii pediatri. Dar foarte important pentru dezvoltarea copilului este mediul in care acesta creste, mediul in sensul spatiului fizic in care traieste.




























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu