duminică, 28 august 2011

Piscina, Design, amplasarea si importanta piscinei in gradina

Cind iti faci o casa cu grădină te poti gandi si la o piscină, mai ales în zilele toride de vară sau si de iarna(acoperite). In aproape orice grădină există o soluţie pentru montarea/amenajarea unei piscine. Varietatea de modele şi stiluri în materie este atît de largă şi din punct de vedere al bugetului, încît chiar e păcat să nu existe o oază de prospeţime şi un motiv de relaxare ca acelea pe care le oferă piscinele.
Se ştie că prezenţa unei piscine constituie un factor important în ridicarea valorii unei proprietăţi.

Cele mai scumpe piscine sînt cele îngropate, realizate cu finisaje luxoase, ca mozaicul, şi cu sisteme de filtrare performante, cu elemente de cascadă şi scenografie de lumini pe timp de noapte.
Pe lîngă finisaje şi echipamente de ultimă oră, o piscină este cu atît mai scumpă cu cît înglobează o serie de accesorii sofisticate. 
Cele mai ieftine sînt piscinele gonflabile, dar echipate cu sisteme de pompare şi filtrare. La mijloc se află piscinele de dimensiuni mai mici, dar cu o imagine prietenoasă, modele semiîngropate, bazinul acestora putînd fi frumos mascat şi integrat în amenajarea grădinii.

Obligatorii pentru piscină

Această apă trebuie tratată, iar o piscină adevărată are întotdeauna echipamente specifice, care asigură calitatea apei pe toată durata de folosinţă a piscinei. Apa trebuie tratată cu substanţe speciale care să-i menţină un anumit ph optim şi caracteristici igenice împotriva favorizării dezvoltării microorganismelor. Pe de altă parte, echipamentele piscinei asigură economia de apă, nefiind necesară schimbarea ei de fiecare dată după folosirea ei, iar aceste cantităţi nu sînt deloc neglijabile.

Perfecte pentru familişti

Modelele semiîngropate şi cu forme rotunde se dovedesc a fi cele mai recomandate pentru grădinile mici. Ocupă mai puţin spaţiu, iar în jurul lor se pot face amenajări peisajistice frumoase, astfel încît grădina să apară ca un ansamblu unitar, nu ocupat în întregime de piscină. În jurul bazinului se pot face decoruri cu piatră artificială, cu lemn, iar imaginea finală a grădinii să apară ca fiind completată de piscină şi nu dedicată exclusiv ei. Pentru familiştii care nu ştiu ce fel de piscine li s-ar potrivi, aceştia pot să se orienteze cu încredere către piscinele semiîngropate cu forme rotunjite şi echipamente standard incluse.

Pentru amenajarea terasei, gradinii, spatiului de pe langa piscina mai puteti vedea mai multe idei si din linkul de mai jos:











































































































































5 comentarii:

  1. O piscina este idealul multor proprietari de case. La noi in tara nu ar fi folosita numai vara dar tot este ceva deosebit.

    Usi Fag Deko Doors

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai nou au inceput sa se construiasca multe piscine acoperite, chiar daca pretul lor este mult mai mare click.

    RăspundețiȘtergere
  3. wouww :D osmangazi ev taşımacılığı Bursa Evden Eve Nakliyat nilüfer ev nakliyesi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. harikaaaaa :D laptop teknik bakım Karacabey Bilgisayarcı bilgisayar teknik servis :)

    RăspundețiȘtergere