miercuri, 31 martie 2010

Poze scari interior,scari interioare,amenajari scari interioare,modele scari

Scarile interioare pot fi intalnite atat in casele foarte vechi, cat si in constructiile contemporane, avand un rol practic - de legatura in plan vertical intre nivelele/etajele unei cladiri/case/apartament - si un accetuat rol estetic.
Scara moderna devine un element de amenajare cu un evident scop decorativ. Ca urmare, alegerea dimensiunilor, formelor si a materialelor necesita atentie din parte dvs.
Materialele din care sunt alcatuite elemntele scarii - treptele, balustrada, trebuie sa se integreze natural in decor si sa se armonizeze cu mobilierul si obiectele spatiului.

Reguli de constructie:
Cand decideti sa construiti o scara este bine sa apelati la un specialist.
- inaltimea treptelor trebuie sa scada pe masura ce adancimea de pasire a scarii creste. Altfel spus: suma dintre inaltimea a doua trepte plus adancimea uneia trebuie sa fie constanta, valoarea acestei constante fiind, in general situata intre 60 si 70 cm.
- palierele intermediare trebuie sa ofere un punct de odihna celui care urca scara. Numarul acestora este variabil si depinde de inaltimea totala dintre etaje. Este recomandat ca la o scara cu mai mult de 8-10 trepte, primele sa fie mai late decat celalalte, iar numarul acestora sa fie impar (1 sau 3).

Materialul
Scarile din lemn sunt pentru interioarele calde si primitoare, decorate in stil traditional, rustic sau clasic.
Scarile din fier forjat sunt pentru decorurile elegante, intime si rafinate si este indicat ca balustrada sa fie executata din acelasi material.
Balustradele pot fi confectionate din teava de inox, lemn masiv sau fier forjat cu ornament de lemn.
Scarile clasice pot avea o balustrada de lemn masiv lacuit.

Modelul
Modelul ales trebuie sa urmeze regula bunui gust si sa nu faca nota discordanta cu decorul interior. Oferta din magazinele de specialitate este variata. Spre exemplu ceva inedit puteti incerca modelul treptelor plutitoare propus de designerul Jordi Vayreda sau cel al scarilor-biblioteca, proiectat de cehii Adam Jirkal, Jerry Koza and Tomá Kalhous.

Feng shui este un alt mod de viaţă în numeroasele părţi al Asiei şi nu numai. Deja mari corporaţii occidentali folosesc feng shui. Iată câţiva dintre ei: Creative Artist Agency din Beverly Hills, California; Trump Towers din New York; MGM Grand Hotel şi Mirage Resorts din Las Vegas, Nevada; Centrul Deepak Chopra din California; Cazinoul şi portul Sydney, Australia.

Feng shui este arta şi ştiinţa de a trăi în armonie cu mediul înconjurător, mai precis este o metodă de amenajare prin care se pot stimula energiile pozitive şi se pot îndrepta energiile negative in beneficiul sănătăţii, al bunăstării materiale şi al relaţiilor interumane.
Nu ezitati sa consultati si acest mod de amenajare interioara care poate o sa va dea linistea caminului si familiei dvs.spirala scarii
scara interioara stil roman


scara interioara moderna stil vechi


scara moderna simpla lemn cu metal

scar interioara tip spirala metal cu lemn

scara interioara model ca interioarele vaselor de croaziera din lemn masiv


scara moderna tip spirala


scara interioara model pentru castigarea spatiului

scara interioara lemn masiv simpla gen arta japoneza
scara interioara stil american din lemn


scara interioara vedere de sus
scara interioara stil vechi


scara interioara impresionant model


scara interioara in linie dreapta


spirala scarii vazuta de sus
scara interioara din lemn masiv stil vechi


scara interioara imbinare stil modern cu modelul grecesc

scara interioara masiva stil scara de mansarda/pod


scara interioara moderna in cadru rustic


scara interioara stil modern imbinare lemn sticla si metal


scara interioara intr-un spatiu mic

spirala scarii interioare din lemn vopsit


scara interioara model spirala stil modul de coborare al pompierilor
scara interioara din metal in cadru rustic
scara interioara moderna si totusi stil vechi
scara interioara simpla moderna indrazneata

scara interioara simpla indrazneata
scara interioara stil japonez
Spatiul de sub scari, de regula greu de utilizat pentru ca are dimensiuni reduse si nu primeste lumina naturala, poate fi inchis, obtinandu-se in felul acesta o debara sau poate fi folosit pentru depozitarea unor obiecte voluminoase. In cazul in care doriti sa folositi la maximum aceasta suprafata puteti amenaja o mica incapere - un spatiu unde sa serviti masa sau sa lucrati. De asemenea, aici puteti amplasa un cuier sau puteti pune un rand de carlige la distante diferite fata de podea, astfel incat sa urmeze linia scarilor, pe care sa le folositi pentru agatarea unor saculeti/obiecte necesari.


scara interioara simpla


scara interioara moderna


scara interioara moderna peste imaginatia noastra


scara interioara spatiu cu utilitate


sacar interioara castigare de spatiu


utilizarea spatiului de sub scara interioarascara interioara simpla si moderna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu